קפריסין האותנטית – טיול קולינרי בפאפוס

 פאפוס, היא עיר חוף בדרום מערב קפריסין ומסביבה כפרים אותנטיים יפהפיים עם תצפיות נוף מרהיבות, אל עבר חופי הים של העיר ואל עבר ההרים. הטיול הקולינרי שלנו במחוז פאפוס הינו תמהיל הרמוני של טעמים, נופים, ריחות ומארחים חמים. ממקום למקום נעבור, נצפה, נטעם ונכיר תושבים מקומיים.

את הטיול שלנו, נפתח בביקור במאפייה מקומית, בה נטעם מהמאפים המקומיים הטעימים של קפריסין. נבקר במפעל משפחתי לייצור רחת לוקום, 4 דורות בהם עוברת המסורת והמרשם הייחודי.

משם נמשיך אל עבר כפר יפהייפה בו יקב יין משפחתי. נהנה מסיור ואינפורמציה מרתקת על אופן תהליך ייצור היין ומטעימות 4 סוגי יין וכיבוד קל.

לאחר מכן, נמשיך אל עבר בית משפחה מקומית, בית שהפך לטברנה ומוזיאון קטן המציג את התרבות הקפריסאית ונהנה מאירוח קפריסאי חם ואותנטי.

בבית המשפחה נצפה בתהליך הכנת גבינת החלומי ונתכבד בארוחת ״פועלים״ מסורתית, ארוחה חלבית או ארוחה בשרית, מלאה בטעמים נפלאים היוצאים מהטבון (לבחירה)

בעונת הסתיו והחורף, נהנה מצפייה בתהליך הכנת הממתק הלאומי Sujuk ומטעמו העדין.

לאחר שניפרד מהמארחים החמים, נסיים את הטיול בבית משפחה העוסקת בתהליך הפקת סירופ מפירות החרוב, המכונה ״הזהב השחור של קפריסין״.

נצפה בתהליך, נטעם מהסירופ אותו ניתן לרכוש במקום וניחשף למאכלים אותם מכינה המשפחה מסירופ החרוב.

הדרכה בעברית לפרטים והזמנה

לחזרה למגוון הטיולים הקולינריים