מתרגשים ממסעות חיפוש אחר ניחוחות וטעמים?
המטבח הקפריסאי הפך בשנים האחרונות למטבח עכשווי המשלב מתכונים מסורתיים וטרנדים בינלאומיים, המוגשים על הצלחת כיד הדמיון. אוכל קפריסאי מסורתי זו חגיגת טעימות של סלטים, מטבלים בשרים ודגים, המוגשים בסגנון טאפאס ברחבי הטברנות באי. אי אפשר להגיע לקפריסין מבלי להנות מגבינת החלומי, הלחם הכפרי, הפירות והירקות הטריים אשר טעמם כמו נקטפו בזה הרגע מאמא אדמה ונמכרים בשווקים המקומיים או בחנויות הסופר. בנוסף, קפריסין ידועה ביין המקומי שלה, Commandaria הידוע כיין העתיק בעולם. ענף היין בקפריסין מהווה פלח חשוב בכלכלה המקומית וכיום יש מבחר רב של יקבים קטנים ברחבי האי המייצרים יין. חופשה קולינארית יכולה להתקיים במגוון ווריאציות ושילובים אשר מותאמים באופן אישי למתעניינים בחופשה זו.

טיול קולינרי – קפריסין האותנטית 

טיול שכולו טעמים וריחות מקומיים. ממקום למקום נעבור, נצפה, נטעם ונכיר תושבים מקומיים. נהנה מאירוח אותנטי בבית משפחה מקומית, בית שהפך לטברנה ומוזיאון קטן המציג את התרבות הקפריסאית. בבית המשפחה נצפה בתהליך הכנת גבינת החלומי ונתכבד בארוחת ״פועלים״ מסורתית הכוללת גבינת חלומי, לחם הנאפה במקום, פירות, ירקות, זיתים, טחינה, ביצים, שתייה חמה וקרה. (ניתן לבחור בארוחת צהריים בשרית הכוללת בשרים ותוספות המתבשלים בטאבון). נבקר בבית משפחה קפריסאית נוספת העוסקת בתהליך הפקת סירופ מפירות החרוב, המכונה ״הזהב השחור של קפריסין״. נצפה בתהליך, נטעם מהסירופ וממאכלים אותם מכינה המשפחה מסירופ החרוב ואף נוכל לרכוש בקבוקים קטנים של הסירופ. נצפה בתהליך הכנת הממתק הלאומי Sujuk העשוי מסירופ ענבים. נבקר במפעל משפחתי לייצור יין ונהנה מטעימות יין מקומי. נמשיך אל עבר הכפר Yeroskypou אל מפעל משפחתי נוסף לייצור רחת לוקום עם מגוון רחב של טעמים וצבעים.

סיור יקבים וטעימות יין

קפריסין ידועה בייצור היין שלה. ממצאים ארכיאולוגיים מוכיחים כי ייצור יין באי היה כבר קיים לפני 6000 שנים. גידול הגפן וייצור היין הינם חלק בלתי נפרד מקפריסין, משחר ההיסטוריה ועד היום. בקפריסין יש 4 אזורי גידול יין עיקריים הנמצאים תחת פיקוח מחמיר בנוגע לאיכות הגפנים, צפיפות הנטיעה ,השקיה, יישון הבקבוק ועוד. אזורי היין בקפריסין נמצאים במערב האי, מחוז פאפוס, צפון מערב האי, מזרח הרי הטרודוס, דרום הרי הטרודוס לכיוון לימסול. היין המקומי Commandaria הינו יין מתוק, טעים וידוע ברחבי העולם. סיור יקבים וטעימות יין מפגיש את המשתתפים עם כפרים ויקבים מקומיים, יצרני יין ואזורי גידול גפנים.

לפרטים נוספים לחצו כאן

 ״דרך התבלינים״ – סיורים וסדנאות  

סיורים חוויתיים המפגישים את המשתתפים עם תבלינים וצמחים מקומיים. הסיורים מתקיימים במקומות ייחודיים על האי בהם גדלים צמחים המשמשים לצמחי מרפא, חליטות, תבלינים ושמנים. המשתתפים נחשפים למידע מרתק אודות השימוש הנרחב בסוגי הצמחים והתבלינים והיתרונות שבהם. הסיורים שונים ומגוונים מבחינת אזורי הסיור, משך הסיור והסדנאות המועברות. בכל סדנא, לוקחים המשתתפים חלק פעיל בהכנת מוצרים כגון, קרמים, סבונים ושמנים. הסיורים והסדנאות מועברים בשפה האנגלית על ידי אנשי מקצוע מקומיים המתמחים בבוטניקה. ליווי והדרכה בשפה העברית, ניתן להזמין בתוספת תשלום.

סדנאות אוכל – בישול, אפייה ויין לנשמה 

הודי, יפני, סיני, קפריסאי ועוד טעמים מתובלים בניחוחות משכרים. סדנת בישול אורכת כ 3-4 שעות ובסיומה נהנים מהארוחה בתוספת שתייה ויין. בנוסף, בית הספר לבישול משמש גם כבית מלון קטן ויפהייפה, בו 5 חדרי שינה, אירוח ל 10 אנשים. ניתן להזמין חבילת חופשה הכוללת לינה, סדנאות אוכל וסיור יקבי יין. כמו כן, במקום יש חצר גדולה המכילה 100 מקומות ישיבה ומתחם פתוח בו ניתן לקיים אירועים פרטיים, סדנאות תוכן לקבוצות ועוד. בנוסף, סדנאת אוכל קפריסאי יכולה להתקיים במסעדת MEZE מסעדה אותנטית משפחתית בעיר העתיקה בלימסול. המסעדה ידועה באיכות האוכל וברמת השירות ופותחת את המטבח לסדנאות לקבוצות קטנות הנרשמות דרך קפריזה. מקסימום 10 אנשים.

 לפרטים והזמנה מלאו את הטופס / ניתן גם בהודעת וואטסאפ 357-95582100+